Офис Тихановской будет добиваться смягчения ограничений на ввоз продуктов в Литву для физлиц

Главное
Фото: facebook.com/pasienislt

Офис Светланы Тихановской будет работать с литовской стороной, чтобы добиться смягчения ограничений на ввоз продуктов в Литву для физических лиц. Напомним, с 3 июня в Литве начал действовать запрет на импорт из Беларуси и России 2,8 тыс. наименований товаров, в основном продуктов питания. Пока таможня не допускает их ввоз и физическими лицами.

Советник Тихановской по экономическим вопросам Алесь Алехнович назвал подобную правоприменительную практику ошибочной.

«У 2023 годзе імпарт Літвы з Беларусі і Расіі дасягнуў гістарычнага мінімуму. Вільня імпартавала з Беларусі тавараў на суму $302 млн, што адпавядала 0,6% імпарту краіны. Падсанкцыйныя тавары – гэта трэцяя частка ад указанага імпарту. У сувязі з тым, што гэты імпарт мізэрны ў маштабах усёй Літвы, то наўрад ці такія крокі дадуць нейкую палёгку для літоўскіх кампаніяў.

Менавіта таму абмежаванні маюць палітычны, а не эканамічны характар. Гэта працяг паслядоўнай палітыкі ціску супраць рэжыму Лукашэнкі і Пуціна.

На жаль, у дадзеным выпадку абмежаванні ўжо закранулі не толькі імпарт у прамысловых маштабах, але і звычайных грамадзянаў, якія вязуць з сабой прадукты харчавання для асабістых мэтаў, а часам і іншыя тавары, такія як лекі, якіх не было ў санкцыйным спісе. Такія дзеянні больш шкодзяць звычайным беларусам, чым рэжыму Лукашэнкі. Абмежаванні ў адносінах да фізічных асобаў – гэта памылка, і мы будзем звяртацца да літоўскага боку з прапановай перагледзець працу мытнай службы», — прокомментировал он.

Как сообщил «Позірку» вчера вечером Франак Вячорка, представители офиса Тихановской и ОПК уже общались в понедельник с литовскими властями. Они обратили внимание на ситуацию на границе в связи с импортными ограничениями и «получили конструктивную реакцию».

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Последние новости


REFORM.news (ранее REFORM.by)


Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: